Samen elke dag beter

Hoe kunnen we het welzijn van dieren verhogen door samenwerking op het gebied van educatie? Het antwoord op die vraag presenteerde de Martin Gaus Academie, onderdeel van Prins Petfoods, op zondag 24 november 2019.

Ruim 100 docenten diergedrag, gedragstherapeuten, hondenscholen, trimmers en/of hondenuitlaatservices waren met hun gezin uitgenodigd op de prachtige locatie van Academy Bartels in Hooge Mierde.

Dierenwelzijn staat voorop

Tijdens het ochtendprogramma nam de presentatie de aanwezigen mee door de historie van Prins en de Martin Gaus Academie, de veranderingen die de afgelopen maanden in Lelystad al plaatsvonden en de overeenkomsten tussen de twee bedrijven. Hierbij komt één aspect duidelijk naar voren: het welzijn van dieren staat voorop. Dat het merk Martin Gaus voor kwaliteit staat blijkt wel uit de cijfers. De Martin Gaus Hondenscholen hielpen ruim 220.000 puppy-eigenaren en de Martin Gaus Academie leidde meer dan 5000 professionals op.

Het nieuwe leren

De Martin Gaus Academie werkte de afgelopen maanden hard aan een nieuwe manier van educatie. Daarbij staat samenwerking centraal. Aan de hand van een metrolijn werd duidelijk hoe elke student op hetzelfde moment instapt en tussendoor kan uitstappen om een andere richting te volgen. Iedere student wordt via basismodules klaargestoomd op hetzelfde basisniveau, waarna hij of zij een keuze maakt voor de vervolgstudie. E-learning, praktijkdagen op vier locaties in Nederland en één in België, mentorschap, leerbedrijven en coaching vormen een groot onderdeel van deze nieuwe manier van leren.

Martin Gaus Welzijnskeurmerk

Na uit de ‘metro’ te zijn gestapt werden de deelnemers op de hoogte gebracht van het Martin Gaus Keurmerk. Dit keurmerk gaat per 1 januari 2020 van start en zal de kwaliteit van dierprofessionals zichtbaar en herkenbaar maken voor de consument. Kwaliteit wordt daarbij gewaarborgd door controle binnen een netwerk van professionals. Door van deze keurmerkdragers een netwerk van leerbedrijven te maken, ontstaat een permanente binding tussen opleidingen en praktijk. Een digitaal platform zal de specifieke vaardigheden van de professionals met het keurmerk duidelijk zichtbaar maken voor de consument. Samenwerking tussen de verschillende disciplines wordt hierdoor bevorderd en aangemoedigd.

“Een leven lang leren”

Naast voordelen voor de consument presenteerde de Academie ook de voordelen voor de dierprofessional. Alle leerbedrijven en hun medewerkers kunnen permanent blijven leren door middel van nascholingen en trainings- en inspiratiedagen. Daarnaast wordt beeld- en lesmateriaal voor gemeenschappelijk gebruik beschikbaar gesteld. Het digitale platform van het keurmerk biedt de professionals uiteraard een sterke digitale etalage.

Vliegwiel in beweging

Het is duidelijk dat de Martin Gaus Academie de kwaliteit van dierprofessionals omhoog wil schroeven. Speerpunt daarbij is het borgen van de voortdurende kwaliteit en dat kan volgens de sprekers alleen door het samen te doen. Samen eraan werken om samen elke dag beter te worden.

Samen elke dag beter

De nadruk op ‘samen’ wordt aan het eind van de presentatie nog eens duidelijk uiteengezet. De Martin Gaus Academie wil graag samenwerken met de beste professionals die er zijn, met erkende onderwijsinstellingen en andere organisaties zoals bijvoorbeeld Dibevo. Immers, zo stelt de organisatie, door iedereen in zijn of haar sterkste kracht te laten excelleren kun je het hoogste niveau van professionaliteit neerzetten.

Ontspanning voor het hele gezin

Na een heerlijke lunch trakteerde Academy Bartels het gezelschap op een rondleiding door hun prachtige bedrijf en een dressuurtraining waarna de dag werd afgesloten met een borrel.

Ben jij dierprofessional en wil je samen kijken waar jouw mogelijkheden liggen? Stuur dan een e-mail naar ros@academie.nl.

 

Direct contact
Stefanie Pontolaeng
Stefanie Pontolaeng

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact