Leer alles over de levensfases van het konijn

Hoe voorkom je dat dat leuke jonge konijntje bang wordt? Hoe kun je een lastig puberkonijn in de hand houden? En hoe bezorg je behoeftige seniorkonijnen een fijne oude dag? Tijdens het Konijnencongres, georganiseerd door het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk, op 8 oktober staan de levensfases van het konijn centraal.

Het Konijnencongres is het enige congres in Nederland op konijnengebied. Het is dé place to be als je meer over het konijnenleven wilt weten, van baby en puber tot senior. Want die levensfases zijn zó belangrijk! Als je weet met welke specifieke dingen je tijdens welke fase rekening moet houden, kun je een konijn een leven lang goed begeleiden. 

Een konijn een leven lang goed begeleiden

Zo is het belangrijk dat babykonijnen de juiste begeleiding krijgen om op te groeien tot een fijn huisgenootje. Wist je dat de meeste konijnen herplaatst worden tijdens de puberteit? Ook die levensfase vereist dus extra aandacht. Over seniorkonijnen is nog niet veel informatie beschikbaar. Daarom komt tijdens dit congres juist ook de ouderdom ruimschoots aan bod. 

Meld je aan

Echt wat voor jou 

Als je met konijnen werkt of gewoon heel erg geïnteresseerd bent in konijnen, is het Konijnencongres echt iets voor jou. Werk je bijvoorbeeld in een dierenwinkel of als dierenartsassistent? Dan kun je er door deelname aan het congres voor zorgen dat je echt wat kennis in je zak hebt. En voor ‘gewone’ konijnenliefhebbers is het Konijnencongres dé plek om in te stappen in de wereld van het konijn. 

Sprekers

  • Fokker van Teddy Dwergkonijnen Amanda Wigboldus gaat tijdens het congres in op het fokken van konijnen en de ontwikkeling van sociale jonge konijnen. Ze heeft enorm veel ervaring met het socialiseren van jonge konijnen, die in het nest heel erg veel leren. Het ene dier is van nature al wat tammer dan het andere, dus daar moet je op inspelen. Hoe kun je jonge konijnen zo goed mogelijk voorbereiden op een leven als konijn als onderdeel van het gezin?
  • Konijnenexpert Bernice Muntz zal uitgebreid spreken over het socialiseren van konijnen. Het is namelijk belangrijk dat konijnen met verschillende prikkels kennismaken. Dat kan angst op latere leeftijd zoveel mogelijk voorkomen en komt het dierenwelzijn en (her)plaatsbaarheid ten goede. Daarnaast komen de puberteit en het volwassen konijn uitgebreid aan bod. Mocht je een ouder toch niet zo goed gesocialiseerd konijn hebben, wat kun je dan doen om het dier beter te laten omgaan met situaties en angst en stress zoveel mogelijk te voorkomen? 
  • Dierenarts en topspreker Fred van der Kolk, gespecialiseerd in zorg aan konijnen en knaagdieren, lid van de projectgroep Konijn van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde en bekend van diverse lezingen en masterclasses, behandelt het seniorkonijn. Hij gaat in op ziektes en gezondheid waarmee het dier in deze laatste levensfase te maken kan krijgen en geeft handige tips om het leven van een seniorkonijn zo comfortabel mogelijk te maken. 
  • Fytotherapeut Nancy Popieul geeft advies hoe je via fytotherapie veilig verse planten en kruidenpreparaten kunt inzetten ter ondersteuning van de verschillende levensfases, bijvoorbeeld tijdens de puberteit en bij het seniorkonijn. Reken op veel praktische informatie waarmee je thuis onmiddellijk aan de slag kunt. 

Een fantastische konijnenhappening!

Twee jaar geleden kon het Konijnencongres niet doorgaan vanwege corona. Ditmaal hopen we er een extra fantastische konijnenhappening van te maken. Waarbij je niet alleen kennis kunt opdoen, maar ook gezellig kunt netwerken met andere konijnenliefhebbers. De vorige keer was het congres helemaal uitverkocht, dus schrijf snel in!

Dit krijg je

Deelname aan het congres kost 95 euro. Daarvoor krijg je niet alleen veel waardevolle informatie waarmee je in de praktijk meteen aan de slag kunt, maar ook een goed verzorgde dag met een lekkere lunch, certificaat en leuke goodiebag. 

Werk je in een opvang?

Sinds de coronaperiode zitten er veel meer konijnen in opvangen. We weten dat het voor de vrijwilligers daar héél hard werken is. Ze staan altijd belangeloos voor de konijnen klaar. Werk jij aantoonbaar als vrijwilliger in een konijnenopvang? Dan willen we graag wat voor jou terugdoen! Je krijgt een cadeau ter waarde van €50,-. Als je je inschrijft voor het Konijnencongres krijg je 3 onderdelen uit de opleiding Basiskennis Konijn gratis. De opleiding bestaat uit 20 onderdelen e-learning, waaruit je er 3 mag kiezen. De 20 onderdelen vind je hier.

Na inschrijving bij het congres ontvang je een bevestigingsmail van je inschrijving. Stuur deze door naar info@martingauskeurmerk.nl en vermeld hierin de naam van de opvang en jouw naam. Geef ook aan welke 3 onderdelen je kiest. Je ontvangt na het congres de toegangscodes voor jouw keuzes.

Direct contact
Edupet Education

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact