Veel studenten vinden het lastig om examen te doen. Want jeetje, hoe krijg je al die lesstof in je hoofd? Zeker als je ouder wordt, blijkt leren steeds lastiger te gaan. Maar daar hebben we iets voor: de Leren leren dag!

De deelnemers aan de Leren leren dag van Edupet variëren in leeftijd van 18 jaar tot 60-plus. Naast jonge zijn er ook opvallend veel oudere deelnemers. Vaak mensen die (eindelijk) de tijd hebben om te gaan doen en studeren wat ze leuk vinden, maar dan merken dat het leren en lesstof onthouden als je ouder wordt toch niet meer zo soepel gaat. Oei! 

Snelwegen in je hoofd

Je maakt tijdens de Leren leren dag kennis met het meest wonderlijke orgaan van je lichaam: je hersenen. Want leren, dat is eigenlijk niets anders dan nieuwe verbindingen in je hersenen aanmaken. Een soort snelwegen in je brein, waarover nieuwe informatie goed vervoerd kan worden. Die snelwegen moet je natuurlijk onderhouden. Dat doe je door de lesstof veel te oefenen: de kracht van het herhalen. 

Leren wat je leren moet

Daarnaast is het belangrijk dat je uit de lesstof de juiste informatie kunt filteren, zodat je examenvragen goed kunt beantwoorden. Zak je bijvoorbeeld steeds voor een bepaald onderdeel? Blijkbaar gaat er dan iets mis met het aanleren van de lesstof. Dan kun je proberen die stof op een andere manier wél in je hoofd te krijgen. 

Acht manieren om te leren

Tijdens de Leren leren dag ervaar je hoe je die grijze massa in je hoofd (weer) aan het werk kunt zetten. Dat doe je aan de hand van de Leren leren doos. Via die doos maak je spelenderwijs kennis met acht verschillende manieren waarop je iets kunt leren. Jij kunt er de leertechniek uitpikken die het best bij jou past. Want iedereen leert namelijk anders! 

Van harte welkom!

De Leren leren dag is er voor iedereen van 18 jaar en ouder. Wat of waar je ook studeert, je bent van harte welkom. Niet alleen als je moeite hebt met leren, maar ook als je juist gek bent op leren. Goed om te weten: tijdens deze dag leer je niet hoe dieren leren, maar hoe jij zélf leert. En je leert dat andere mensen weer op een heel andere manier kunnen leren. Dat is handig om te weten als je met cursisten aan de slag gaat.
 

Direct contact

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact